Middenweg Flowers b.v.

Middenweg Flowers B.V. Is in 2005 opgericht door Murat Kaya. Murat is begonnen bij een huur kas in het Westland van ca. 0.4 Ha. Jaren lang heeft Murat zijn uiterste best gedaan om alleen maar top producten te leveren die ook duurzaam zijn. In 2016 kwam zijn zoon Can Kaya in het bedrijf, Can zorgde ervoor dat de producten nog duurzamer geteeld konden worden en een enorme uitbereiding van het assortiment. Middenweg Flowers B.V. bezit nu 2 kassen in het Westland, 1 Ha aan stuk grond waar in de zomer de Irissen in de openlucht geteeld worden en een kas in Portugal. Bij elkaar worden er op ca 4 Ha grond jaarlijks 8 tot 10 Miljoen Irissen geteeld.

Paint Exclusive;

Jaren lang was blauw en wit de hoofdkleur voor de Iris. Can kreeg vaak de vraag of er ook andere kleuren zijn, onze innovatieve directeur zegt daar natuurlijk liever geen nee tegen en ging dus aan de slag. Na een aantal maanden testen was het er eindelijk; Iris Scarlett ! Deze prachtig rood geaderde Iris is kleur behandeld. Voor het eerst was er een Iris met andere kleur dan blauw en wit die ook nog eens jaarrond beschikbaar is. Na een succesvolle introductie hebben we onze Paint Exclusive assortiment uitgebreid naar 6 exclusive kleuren & MORE TO COME; Iris Scarlett (rood), Iris Liva (oranje), Iris Céladon (groen), Iris Magenta (lila), Iris Sapphire (blauw), Iris Sun Shine (geel) .

Portugal;

Een lang gewilde droom van de eigenaren Murat & Can Kaya was om Irissen te kweken in Portugal. Vanwege het te kort aan zonlicht in de wintermaanden kun je in Nederland alleen maar 2 soorten Irissen kweken en daar moest verandering in komen want we willen graag alles kunnen aanbieden met de hoogste kwaliteit. Sinds 2020 kweken wij ook Irissen in Portugal. Wij hebben onze assortiment uitgebreid met 7 (!) soorten Irissen die we jaarrond kunnen leveren aan onze klanten.

Onze gehele assortiment bestaat uit de volgende soorten:

Iris Blue Magic
Iris White Magic
Iris Hong Kong
Iris Prof. Blaauw
Iris Apollo
Iris Chopin
Iris Shanghai
Iris Bangkok
Iris Casablanca
Iris Alaska 
Iris Mystic Beauty
Iris Scarlett (Exclusive)
Iris Céladon (Exclusive)
Iris Sapphire (Exclusive)
Iris Magenta (Exclusive)
Iris Sun Shine (Exclusive)
Iris Liva (Exclusive)

 

Ook zijn wij een trotse Decorum lid. Voor alle Decorum kwekers staat de kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel.

Blue Magic; Deze paars gekleurde Iris behoort tot onze hoofd product. Jaarlijks
telen wij rond de 5 miljoen Blue Magic’s !

White Magic | Professor Blaauw | Scarlett (Exclusive) | Sapphire (Exclusive) | Liva (Exclusive) | SunShine (Exclusvie) | Magenta (Exclusive)

Schuiven naar boven